go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
odprave

1999 Go Adventure N.Gorca-Marrakech


Kdo smo in kako je nastala ideja za odpravo na Črno celino

Skupina ne več rosno mladih (s kakšno izjemo) navdušencev s severne primorske se je odločila, da uresniči svoje dolgoletne sanje in si omislila turistično popotovanje s pridihom aventure, ki pa naj ne bi prenašala prevelikih naporov pri premagovanju nepredvidenega. Zato je tudi destinacija nekje na robu eksotičnega – Maroko. Okvir je torej dan. Sedaj ga je treba še pobarvati, zlikati in okrasiti. Da pa vsa stvar ne bi izgledala kot vsakdanje turistično romanje, moramo razložiti, kaj je skupna iin vezna misel vseh članov odprave. Podoživeti hočemo utrip rallyja Granada – Dakar in se del poti peljati po Sahari, kjer so se podili svetovni rellystični asi.
Našemu izletu je potrebno dati še ime, pa recimo temu – GO Adventure. Potovalo se bo od 24. aprila do 9. maja. Smer, kot smo rekli severozahodna Afrika. In če skupaj združimo v: Slovenska oprava – GO Adventure – 24.4. – 9.5.1999 – Nova Gorica – Marrakech, imam občutek, da se sliši že nekuliko bolj uglajeno.
Našo predstavitev nadaljujemo s člani odprave – kaj bi lahko rekli? Pobudnika in glavna krivca za to, da se bo res zgodilo, sta Miro Lipičar in dr. Darij Novak. Začnimo z Mirom Lipičarjem, nekdanjim dirkačem, še vedno z vsemi štirimi pri avto-moto športu, saj je ni dirke, kjer ne bi bil prisoten – bodisi kot organizator ali kot udeleženec. Afrika mu je že od nekdaj trn v peti in končno se je odločil, da ga bo izpulil. Pri njegovi odločitvi za to pot, je bilo prav gotovo odločilno tudi to, da je direktor podjetja Prima I.E., ki prodaja avtomobile znamke OPEL in med njimi je nova Frontera ravno pravšnja, da se preizkusi na takem potovanju. Poleg njega bo skozi vetrobransko steklo z radovednostjo in začudenjem zrl s neznane svetove Boris Pikuš, ki se razen radovednosti in veselja do vsakršnih avto-moto podvigov nima drugačnih vzgibov, razen morda želje, da se vse to zabeleži (sebi in morebitnim bralcem v nadlego).
Drugi avtomobil je ravno tako nova Frontera, le da je za nekaj pedi daljša. Poveljnik tega vozila je dr. Darij Novak. Tudi njega že dolgo vleče na Črno celino. V visokem Atlasu, bo kot poznavalec mineralov, prav gotovo našel cilj in opravičilo za odpravo. Mislim, da ima ta ekipa največjo težo pri celi opravi, kajti poleg Darija Novaka bo sedel Tonček Remec, ki ga v širni svet vleče predvsem želja po spoznavanju novih krajev, pa četudi te želje ne bi bilo več, potovati bi moral že po svoji profesionalni dolžnosti, saj je regijski vodja agencije Globtour. On bo vsej stvari dodal nek formalni okvir. Kar se pa teže tiče, se ta nanaša na njegovih 110kg.
Tretje bojno vozilo pa je Land Rover. Njegov lastnik Matej Kobal prihaja iz nekoliko severnejših krajev, natančneje iz Idrije. Mateja je, poleg avanture, v Afriko zvabil Visoki Atlas (preko 4000m), je namreč navdušen planinec in ljubitelj narave. Nadvse rad pa ima »off road« vožnjo z Land Roverjem. Ta ekipa bo najbolj športno naravnana, saj bo v njej poleg Mateja tudi vsestranski športnik in avtomobilski šapion Branko Belingar, ki ga v Maroko vleče predvsem želja peljati se po delu proge rallyja Grenada – Dakkar (in se morda tudi pripraviti na bodočo udeležbo).

Želja peljati se po delu te proge je, kot že rečeno skupna vsem nam in odločili smo se, da vso stvar preverimo v živo.

S potovanja se bomo tudi javljali in preko radia Robin in radia Koper bodo posljušalci lahko v živo izvedeli, kaj vse se nam v tistem trenutku dogaja in kaj zamujajo oziroma koliko boljše se imajo, ker niso z vami. Prav gotovo bo nastala tudi kakšna reportaža, ki si jo boste lahko ogledali na televiziji (Vitel in POP TV) ali pa prebrali v časopisu Oko in morda še kje drugje.

Kronist odprave
Boris Pikuš





1994 Tunizija
1999 Go Adventure N.Gorca-Marrakech
2002 rally Paris Dakar
2002 Tunizija
2004 rally Paris Dakar
2004 Go Adventure N.Gorica -Marrakech
2004 rally d'Orient
2004 rally El Chott
2005 rally Paris Dakar
2005 Go Adventure Tunizija
2005 Go Adventue N.Gorica-Ksar Ghilane
2006 LDC Libya desert Chalenge
2006 Kilimanjaro,Serangeti,Ngoro Ngoro
2006 Tunizija
2006 Baja Spain
2006 jadranje Grčija
2007 rally Paris Dakar
2007 Alžirija
2007 UAE Desert Chalenge
2008 rally Dakar
2008 Egipt
2009 rally Dakar Argentina-Chile
2009 Go Adventure Maroko
2009 Cantabrija, Bskija
2010 rally Budapest Bamako
2010 Mohacs cup
2010 Namibija
2010 Rally El Chott


Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie