go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
7. dan LDC Libya Desert Chalenge 2006

Z današnjim dnem je zaključen prvi del LDC rally-ja.
Da si tekmovalci, predvsem pa organizator malo opomorejo, imamo jutri "rest day". Slednjemu nadzor dirke iz dneva v dan bolj beži iz rok.

Dirka se je danes delila na dve etapi. Na zadnji kontrolni točki prve etape je organizator postavil časomerilce. Ti pa v knjigi poti niso bili predvideni. Na cilju, kjer pa bi morali merit čase, pa zopet ni bilo nobenega. To, pa je zelo razburilo trenutno vodilno Andrejo Mayer. Iz rally Dakar-ja je vajena reda in discipline in padlo je tudi nekaj težkih besed. Na večer pa se je pridružila slovenskemu teamu in ob kozarcu kraškega terana pomirila živce.

Tudi sami smo bili priča organizatorjevi neusklajenosti. Na točki, kjer bi  motoriste moralo čakati gorivo, smo bili le slovenska asistenca in direktor dirke. Ta je zastonj čakal libijski kamion z bencinom. Po kasnejših pogovorih po radijski vezi, je točko zgrešil za približno dvesto kilometrov.
Direktor je kasneje žrtvoval rezervoar svojega Wranglerja. Tega smo z Božotom sneli, ga položili na streho Toyote in z cevjo prečrpali gorivo motoristom.

Današnji kamp se nahaja med najvišjimi puščavskimi sipinami na svetu. Jutrišnji prost dan je kot nalašč za ujet lepote narave v objektiv in če bo tehnika delovala, si bomo lahko že zvečer ogledali Darijeve fotografije.

Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie