go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
Dubai - UAD Challenge 2007

Tudi letos se Miran Stanovnik odpravlja na najtežjo puščavsko preizkušnjo, Dakar 2008. Z njim bo štartal tudi Tomaž Merhar, ki lani zaradi poškodbe ni končal tekmovanja. Kakor že nekaj let zapored, bo tudi letos štart relija v Lizboni na Portugalskem. Trideseti, jubilejni Dakar bo potekal po ustaljeni poti skozi Maroko, Mavretanijo, Mali v Senegal.
Miran Stanovnik<br><i>foto Darij N.</i>V sklopu priprav se Miran Stanovnik udeležuje UAE Desert Challenge, zadnjega tekmovanja svetovnega pokala v seriji FIA in FIM Cross Country Rally. Ostali tekmovalci se tega relija izogibajo, saj je le dober mesec pred pričetkom Dakarja. Poškodbe ali okvare na tekmovalnih vozilih je v tako kratkem času težko odpraviti. Tomaž Merhar si je izbral za priprave bližje sipine, v Tunizijo, kamor se bo z ekipo odpravil na priprave v začetku novembra.
Miran Stanovnik bo tekmoval na reliju Arabskih Emiratov z lanskim motorjem KTM 660, medtem ko ga za nastop na Dakarju že čaka nov žrebec v Nemčiji. Stara poškodba kolena je za silo zaceljena, tudi poškodbe hrbtenice po padcu na istem reliju pred dvema letoma mu ne povzročajo več težav. Takrat je pod pokroviteljstvom šejka Mohameda preživel dva tedna v Dubajski bolnišnici pred vrnitvijo v Slovenijo. Letos se dubajskega relija prvič udeležuje Dane Novarlič, novinec v vztrajnostnih relijih, ki bo tekmoval z quadom Polaris Predator, motorjem na štiri kolesni pogon.
Letošnji vztrajnostni reli v Arabskih emiratih, ki se uradno imenuje UAE Desert challenge bo potekal v dveh emiratih Dubaju in Abu Dhabiju, in bo trajal teden dni. Po prihodu in registraciji tekmovalcev, asistenčnih ekip in novinarjev, bodo jutri sledili tehnični pregledi vozil. Štart relija bo v nedeljo 28.10 z prvo hitrostno preizkušnjo oziroma prologom, ki predstavi tekmovalce številnemu občinstvu, in bo potekal v centru Dubaja. Iz mestnega vrveža se bo karavana preselila v puščavski tabor blizu Abu Dhabija, kjer bodo tekmovalci odpeljali pet hitrostnih preizkušenj. Vse preizkušnje bodo potekale v okolici puščavskega tabora kjer bodo v šotorih nastanjene vse ekipe. Sledil bo povratek v Dubai, kjer bo pri hotelu Le Meridien, v čudovitem okolju kluba dubajske marine potekala razglasitvena slovesnost.

Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie