go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
12. etapa Fiambala - La Rioja

Nekaj besed o odpovedani etapi..
Kot smo že poročali, je malo avtomobilistov pravočasno prispelo na cilj. Tudi kamionisti so šele proti jutru vozili v kamp.
Vsi smo imeli težave z vezami. V maratonskem bivaku na prostem se tudi med samo nismo mogli poklicati. Iste težave so imele tudi tekmovalne ekipe, ki niso dobile zveze s svojo asistenco. Niso delovali niti satelitski, niti naši prenosni telefoni.

Zjutraj smo takoj za vsemi tekmovalci po njihovi progi peljali čez 4627m prelaz San Francisco. Skoraj cel dan smo bili na povprečni višini 4000m in je zaradi tega skoraj vse bolela glava. Ekipe so dobivale preventivna zdravila že dan poprej, mi jih nismo želeli zaužiti. Zavedali smo se, da proti taki višini pomaga, če dosti piješ, se ne izpostavljaš soncu in da miruješ. Mi od vsega tega nismo počeli nič. Cel dan smo vozili. Imeli smo hiter vzpon in počasen spust v dolino. Tako počasen, da smo po 4-5 urah vožnje v Argentini bili komaj na 3000m.

Pokrajina je bila čudovita. Spreminjala se je iz minute v minuto. Vozili smo mimo potokov, rumenih, rdečih, sivih, rjavih planot in mimo snežno belih slanih jezer. Lame so nas na varnostni razdalji začudeno opazovale.
Stokrat sva z Brankom odložila aparate in jih za naslednjim zavojem spet potiskala skozi okno Toyote.
Nisva se dosti ustavljala, sva pa zavila na pobočje vulkana, da Toyoto pripeljeva na 5000m. Še 7m nadmorske višine je manjkalo, ko so nam vse poti prekrižale škarpe.







Avto je po popravilu izpušne cevi bolje vlekel, a je kljub dodanemu aditivu še vedno pokašljeval na visokih obratih. Smo pa lažje prešli čez 4700m, kot pred dnevi čez 3300m prelaz.

Tu v La Rioji smo danes zjutraj Mirana pospremili na štart. Deževalo je.
Čakamo na cilju te etape in razen Come še nobeden tekmovalec ni pripeljal na cilj. Smo na zvezi..

Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie