go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     
   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
Iz podiuma

Ponovno se javljamo iz Buenos Airesa iz 30. relija Dakar. Še vedno smo v Argentinskem glavnem mestu, na trgu republike, kjer so postavili podium.
Štartali so že motoristi od zadnje štartne številke navzdol. Po številki 40 bodo organizatorji spustili vmes avtomobiliste, nakar bodo trg zapustili še zadnji motoristi.

Čakamo našega slovenskega predstavnika MIrana Stanovnika, ki bo štartal pribižno čez uro.
Tukaj nam ura kaže 8:15 in zelo je že toplo.
Gledalci relija v trumah prihajajo v center mesta, kjer že vlada veliko navdušenje. Takega štarta nismo vajeni. V evropi so takmovanja manj občudovana, manj obiskana.

Tekmovalci bodo danes prevozili mesto in se zopet vrnili na trg pred obelisk najširše avenije na svetu. S tem bo simbolični štart zaključen, jutri pa nas že ob 4h zjutraj čaka 1. etapa relija "Buenos Aires - Santa Rosa de la Pampa" na prostranih peščenih ravninah.

Navdušenje med gledalci hitro raste. Mimo nas pelje hrvaška ekipa z napisom "to-porec"... Miran se že pripravlja. Tekmuje tudi beograjčan Božo Ristić, ki si z Miranom deli sobo.
Do njih osebno ne moremo, ker smo tu zelo strogo omejeni od tekmovalcev na štartu.Srečujemo dosti znanih obrazov, tekmovalcev in novinarjev, ki smo se v prejšnjih letih imeli čast spoznati.Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie