go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
Zapleti v Ayounu

Dobra novica. Žiga, naš glavni pogajalec v ekipi je denarno kazen za prekrške uspel znižati na 500eur. Organizator je priznal, da so kazni, ki jih je včeraj zvečer med brifingom zaostril prehude.

Oslov v Mavretaniji ne manjka
foto Darij N.


Še vedno je dolga vrsta pred šotorom organizatorja, kjer ekipe plačujejo kazni za današnje prekrške.

Branko se z Bolgarskim pilotom, Miranovim znancem pogovarja o možnosti za jutrišnji enourni polet s transportnim letalom.

Jutri zapuščamo Mavretanijo.
Urediti je bilo potrebno papirje za izhod iz države. Pred šotorom sem čakal dolgo vrsto s kupom papirjev v rokah. Ko me je carinik vprašal za vhodni žig, ki smo ga pozabili urediti po prestopu meje, me je zaskrbelo. Zaradi podobnih problemov se lahko v Afriki hudo zaplete. Uradnik me je odstavil iz vrste in pustil debelo uro čakati. Ko se je prostor izpraznil, je ta pogledal svojega šefa, ta pa mu je samo odkimal in vse je šlo skozi brez težav.. na vso srečo.

Na terenu nismo sami
foto Darij N.


Na cesti bom pozornejši in zelo natančen. Tudi do Branka in Žige. Želim, da dirko speljemo do konca. Do Dakarja imamo zaradi vseh omejitev hitrosti, napak v roadbookih, GPSih in znakih še 2500km zoprne in komplicirane vožnje.

Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie