go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
3. dan LDC Libya Desert Chalenge 2006

Učerajšnjo skrajšano etapo sta Janez in Mišo zaključila četrta , Zvone in Aleš pa sedma v kategoriji. Skrajšali so jo potem, ko so tekmovalci prehiteli organizatorja še preden je ta uspel postaviti cilj.
Zvečer pa je namesto toplih obrokov in počitka, Darija čakala še priprava večerje. Organizatorjevemu tovornjaku, ki prevaža kuhinjo, se je zlomila os kolesa.
"Današni dan je minil v transferju do Libijske meje in opravljanju carinskih formalnosti. Te so zahtevale registracijo vseh vozil vključno z menjavo reg. tablic. Po petih urah prilagajanja libijskim zakonom in oblastem, smo štartali proti jugu do 300 km oddaljenega kraja Gadamez. Postavljamo si šotore za spanje. Precej hladno je, le okoli pet stopinj celzija, saj smo na nadmorski višini petsto metrov. Včeraj je tudi deževalo, za te kraje precej nenavadno.  Tu smo na robu Libijske puščave. Sipine, ki jih vidim v daljavi so precej večje kot sem jih vajen.
Moramo še na briefing, če zamudimo ostanemo brez road book-ov. Vsak večer nam jih razdelijo samo za en dan vnaprej. Ob osmih zjutraj štarta prvi tekmovalec, med njimi je tudi Andrea Mayer z nemškim prototipom. Tekmovalci in asistenca bomo vozili po isti trasi, dolgi 300 km," je Darij, ki je vodja slovenske asistenčne ekipe na LDC Rallyu na kratko strnil doganje po današnjem dnevu.



Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie