go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
8. etapa Valparaiso - La Serena

Po burni noči smo zgodaj vstali. Ob 3:30 smo že bili na zajtrku.
Kamazi so imeli generatorje ob naših šotorih in poleg neprestanega ropotanja se je iz njih še kadilo. Kot da bi spali pod izpušno cevjo kamiona. Strašna noč...



Včeraj smo se že na brifingu z Michel dogovorili kako bomo danes vozili. Še vedno vozimo skupaj in se vsakodnevno dogovorimo kje in kdaj se zjutraj dobimo in začrtamo skupno traso.

Vozili smo ob pacifiškem oceanu. Zunaj je bilo hladno (10'C), pokrajina pa neprijazna in pusta. Lovil nas je spanec in večkart smo se ustavljali na vodeni kavi. GPS nam spet ni delal. Po nekaj kilometrih vožnje po odličnih asfaltiranih cestah smo zavili v notranjost dežele in prečkali brzinec. Ob progi je bilo na kilometre parkiranih vozil in ogromno gledalcev. Počakali smo motoriste, avtomobiliste in malo pokramljali z domačini.
Izvedeli smo, da je Valparaiso angleška naselbina in da je poleg velike večine španskih, še nekaj nemških naselbin. Zanimivo..



Še zadnji drobiž od 50 dolarjev zamenjanih izpred dveh dni smo porabili za cestnine. Vse plačujemo sami, predore in ceste, zato smo se odločili, da bomo izbirali stranpoti.
Videli smo kar nekaj vinogradov. Poznamo čilensko vino in prav zanimivo je videti, kako tu raste trta. Na kolih naredijo velike krošnje, da zaščitijo tla pred močnim soncem, tako med to pusto pokrajino živozeleni hribi prav bodejo v oči.

Michel včasih težko dohajamo. Je divja in drzna voznica. Prehiteva prav povsod, kjer dobi malo prostora.. Pozna pa ogromno ljudi, od tekmovalcev do organizatorjev. Spoznala nas je z ameriškim novinarjem, ki se veliko ukvarja s fotografijo. Tu na Dakarju je vsak dan v helikopterju in iz zraka dela fotografije, ki mu jih bi vsak zavidal.
Z Brankom se dogovarjata, da bi lahko en dan zamenjala vloge. On bi se z nami vozil v Toyoti, Branko pa snemal in slikal iz zraka. Tega si brez odobritve orgnanizatorjev ne upamo speljati in nam Michel pomaga uresničiti to idejo.



Tu v La Sareni spet piha iz morja. Temperatura kaže 19'c in na soncu je prav prijetno.
Miran je že v bivaku. Motor mu je dobro delal in povedal nam je, da je vozil "varno".
Teren po strugi suhe reke je bil trd, z zelo slabim oprijemom in razlagal nam je kako premaguje take hitre zavoje: "Hitrost motorja uravnavam samo z sklopko, z ročico za plin ne moreš tako natančno regulirati prenosa moči motorja na kolo."



Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie