go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
3. etapa Puerto Madryn - Jacobacci

Smo v bivaku v mestu Jacobacci v Argentinski pokrajini Patagonija. "Dežela velikih stopal" ji pravijo gostoljubni domačini. Močno piha, hladno je in oblačno. Danes v tem neugodnem in skoraj surovem podnebju pa še prihajajoča vozila dvigujejo oblake prahu.
Veliko nam pomagajo smučarska očala, ki jih cel dan nosimo na obrazu.

Danes je bil tudi za asistenco naporen dan. Teren se spreminja in od tekmovalcev in nas zahteva drugačne spretnosti in sposobnosti. Od skoraj 700km, smo jih 300 prevozili po produ. Zadnjo levo gumo nam je blizu cilja dobesedno razneslo. Mudilo se nam je in smo jo morali hitro zamenjati. Celo domačini so nam priskočili na pomoč in tako smo srečno prispeli do bivaka.



Organizatorji so odpovedali del proge, ki pelje južneje. Slabo vreme je poškodovalo del cestišča, zaato so morali hitro spremeniti etapo in reorganizirati potek dirke. Vse poteka zelo tekoče. Presenečeni smo nad tako organizacijo, celo v bivakih je vse pod kontrolo.



Miran počiva, imel je naporen dan. Motor mu spet nagaja in težave se stopnjujejo.
Ko je prišel skozi cilj brzinca, nam je nerazpoloženo povedal, da motor pri večjih hitrostih ne dela kot bi moral: "Nisem mogel voziti več kot 120km na uro. Motor trokira!".
Taka hitrost pa je za današnji del etape bila prenizka. Kljub temu je dosegel 19. mesto in je po današnji 3. etapi na 16. mestu v skupnem seštevku.
Mehaniki se pripravljajo, da pregledajo motor, ugotovijo in odpravijo napake. Verjetno gre za napako na elektroniki..

Zaradi terena, verjetno težav z vozili še ne bo konec.

Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie