go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
Enajsta etapa Nema - Ayoun

Pesek, pesek in pesek. Pa še veter in vročina. Nebo je jasno in brez oblakov, kar je za ta čas in kraj malo neobičajno. V Toyoti imamo tono prahu, v torbah s fotoopremo je prah, v hrani je prah..

Prah je za fotografe prava mora
foto Darij N.


Smo v Ayounu. Danes smo imeli vsi 280km transferja iz Neme, ker so organizatorji črtali etapo Nema-Tombouctou. Včeraj so na brifingu poudarili, da na prekoračitve hitrosti ni več pardona in se bo vsaka kazen plačevala v polnem znesku. Seveda smo imeli zaradi tega danes težave.

Prihod v Ayun
foto Branko B.


Žiga je med vožnjo dvakrat prekoračil hitrost in so nam na cilju etape avto organizatorji kar zasegli. Morali smo iz vozila s ključi v rokah. Opremo smo morali pustiti noter, češ da je dirke za nas konec. Imeli smo nekaj sreče, da je ravno v tistem trenutku pristopila njihova predstavnica za tisk in to "policijsko aretacijo" malo umirila. Lahko smo se vsaj mirno pogovarjali in pogajali.
Cena je bila visoka - 2000eur. Naslednja kazen je definitivna izključitev.
Nevem kje je bila napaka, roadbook, GPS in znaki ob progi so kazali vsak svoje cifre.. Z strani organizatorja velika pomota in kot že običajno veliko, veliko napak.

Ekipa na delu
foto Darij N.


V zraku je čutiti napetost in slabo voljo. Nismo edini kaznovani danes..
Do konca dirke so še tri dalše etape in se nam slabo piše. Ne predstavljam si, kako bomo v slučaju podobnih napak v roadbooku dirko speljali do konca. Zelo moramo biti pazljivi!

Toyota na hribčku
foto Darij N.


Smo na letališču v Ayounu. Postavili so začasni kamp in vse je neurejeno. Hrana zamuja, sanitarij ni. Vse je površno pripravljeno.
Tekmovalci prihajajo. Mirana še nismo srečali.
Janez in Mišo sta včerajšnjo etapo prevozila z veliko težav. Unimog odpoveduje. Del za delom se kvari. Če etapa čez sipine Nema-Tombouctou ne bi bila odpovedana, verjetno ne bi prišla do cilja.
Naslednje etape niso na mehkem terenu in jih bosta lahko prevozila. Upamo, da bosta prišla do konca.

Branko in Žiga iščeta akomulator v "mestu". Med potjo smo se nekajkrat ustavili in povprašali za rezervne dele, a so bile cene za akomulator tja do 200eur! Bomo videli, kaj bosta prinesla. Važno je, da naša Toyota dela kot je treba.

Iščemo rezervne dele
foto Darij N.


Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie