go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
Deveta etapa Tichit - Nema

Po 1500 prevoženih kilometrih se spet javljamo. Včeraj se nam nam ni uspelo oglasiti, ker smo od jutra do večera prebili v Toyoti.
Zjutraj, še v Atarju smo bili na štartu in posneli tekmovalce. Tudi Miša in Janeza smo počakali.

Janez in Mišo na progi
foto Branko B.


Pot v Tichiko so nam organizatorji odsvetovali. Stotine kilometrov sipin in nevarnega terena ne bi uspeli prevoziti v dveh dneh. Šli smo po varnejši poti Atar - Nouakchott - Kifa - Nema, ki je sicer daljša.
Nekje 100km pred Kifo smo ob 23h omagali. Bolel nas je vsak kvatratni centimeter telesa. Ob cesti smo postavili šotore, povečerjali in odprli steklenico vina. Prespali smo pod čudovitim, jasnim zvezdim nebom.

Vozili smo sami. Bena in Quina nismo srečali, čeprav smo nekaj časa gledali od kje se bosta prikazala. Ves čas smo pazili na hitrostne omejitve. Dvakrat smo prekoračili 110km/h, a so nam na srečo v kontroli pogledali skozi prste. Na nekaterih področjih so omejitve celo do 30km/h, to pomeni, da smo vozili 3 do 4km skozi naselja s tako hitrostjo.

Transfer Atar - Nema 1500km
foto Darij N.


Danes zjutraj smo štartali mimo Kife in nekaj pred šesto zvečer prispeli v Nemo. Tu je direndaj, veter, vreme na pol jasno, tekmovalci počasi prihajajo.. Tudi Miran je že na cilju etape. Nismo se še srečali, smo pa videli njegov motor v rokah mehanikov.
Vozi zelo dobro. Trenutno je na skupnem 15. mestu!

Miranov pristanek
foto Branko B.


Prvo mesto drži Coma (ESP), drugo Despres(FRA) in tretje Casteu(FRA) vsi na KTM-ih.
Z Brankom se pripravljava na interviju z njim. Dva dni se nismo videli in gotovo bo dosti za si povedati. Še prej pa postavimo šotore. Z mehaniki smo se že pozdravili.
Nafto nam tu računajo po 1 euro. Vsi goljufajo in pri menjavi so sami problemi. Pri polnem tanku tako izgubimo po 30 eurov. Jutri bomo skušali odkriti kakšno menjalnico in naprej plačevati v lokalni valuti.
Ravnokar prihaja Miran. Gremo ga pozdraviti.

Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie