go adventure
o društvu     
odprave     
priprave     
tisk     
povezave     
fotogalerija     

stik     




   domov

   natisni

   zemljevid
iskalnik

   kolofon
Dan počitka v Atarju

Danes je bil "rest day" v Atarju. Planiral sem, da bomo postorili več stvari, kot smo jih do zdaj uspeli urediti.

Čez dan je bilo vroče. Zjutraj je prišlo čez 2000 gostov, ki bodo tu ostali čez vikend. Ogledali si bodo štart etape in se zvečer odpravili domov.
Spoznali smo hrvaškega tekmovalca Sašo Bittermana, ki vozi rally in se malo ogreva za tekmovanje v naslednjem Dakarju.

Miranova tehnična asistenčna ekipa Sugawara je danes na brifingu prejela priznanje za 25letnico udeležbe na rallyju Paris Dakar. V kategoriji tovornjakarjev so bili tudi že na zmagovalnih mestih. Asistenco pokrivajo štirim motoristom, med katerimi je tudi Miran. Zdraven sta še dva mehanika, ki noč in dan spravljata v red motorje.
Tudi mi smo del te ekipe. Vsak večer skupaj postavimo šotore in se pripravljamo za naslednji dan. Miran spi v našem malem kampu. Prav zanimiva druščina smo :)

Dakarsko umivanje nog
foto Darij N.


Včeraj zvečer je bil petek "petek za metek", pa smo se malo zabavali. Srečali smo naša prijatelja Quina in Bena. Leta 2004 smo si prav na teji etapi Zouerat - Atar skupaj pomagali do cilja. Takrat smo izbrali težjo pot po sipinah. Oni so imeli dobrega navigatorja, mi pa boljšega voznika. Jutri bomo verjetno vozili skupaj. Benov oče je zastopnik za rezervne dele za Land Roverja v Angliji. On vozi Manov štiri osovinski, največji tovornjak na Dakarju in ima asistenco za 5 Bowlerjev. To so predelani Land Roverjevi Defenderji. Quin pa vozi enega od teh tekmovalnih vozil. Brat Adam je sovoznik v tovornjaku.

Ben, Quen in Darij
foto Darij N.


Zjutraj smo bili pri Mišu in Janezu. Že 5 ali 6 dni se nismo srečali. Oba sta dobro in prevozila sta včerajšnjo etapo. Pravita, da je bila proga zelo tažavna za njihov 270 konjski Unimogov tovornjak. Tekmovalni jih imajo večinoma 400. Problemi so bili na sipinah, kjer sta se večkrat zakopavala v pesek. Tudi po 20krat sta bila zunaj in se ročno odkopavala in se spet poganjala čez sipino..
Zdaj popravljajo amortizerje. Od lanskega tekmovanja na Dakarju tovornjak ni bil servisiran. Prednja amortizerja sta polomljena.

Mišo in Janez
foto Darij N.


Branko je danes boljši. Popoldan sva zapravljala čas v CyberCafeju. Povezava je bila tako počasna, da sva dve sliki pošiljala cele tri ure. Za isto ceno smo potem v press centru v pol urce poslali ves ostali materjal.
Zdaj se že pripravljamo in pregledujemo roadbook. Odločili smo se, da ne bomo sledili tekmovalni progi, ampak gremo okrog po poti Atar - Nouakchott - Kifa - Nema. Izognili se bomo 600km sipin in trdega, nevarnega terena.
Z Miranom se dva dni ne bomo srečali. Tekmovalci bodo osmo etapo končali in prespali v Tichitu.

Asia Tmin   Asia-Tmin popotniški blog

Mišo Goriup   Mišo Goriup
  Malo drugačna potovanja

Miran Stanovnik   Miran Stanovnik
  puščavski lisjak

El Chott   El Chott
  Sahara Rallye de Tunisie